2013. február 26.

Mesefal gyerekszobába


Mi lehetne kedvesebb, vidámabb dísze egy gyerekszobának, mint a kedvenc mesehős képe a falon.
Mesefalat készíteni nem olyan nagy ördöngösség. Igaz, kell hozzá némi kézügyesség, de kis leleményességgel anélkül is lehet boldogulni. :)

Ha megvan az elhatározás és a kellő lelkesedés, na meg a festékeket is beszereztük, akkor nekiállhatunk a munkának.
A festeni kívánt felületet előszőr kenjük le alapozóval (falfix). Ha megszáradt, szerkesszük fel a mintát nagyvonalakban a falra. A mintaötletet vehetjük egy gyerekmagazinból, poszterről vagy a netről is nyomtathatunk kedvenc figurákat. Én úgy szoktam, hogy ceruzával felrajzolom a figurákat, közben persze radírozok is rendesen :) és ha már jónak találom a rajzot, nekilátok a festésnek.

Akinek nem megy túl jól a szabadkézi rajzolás, annak sem kell elkeserednie, erre is van megoldás. Diavetítővel vagy projektorral vetítsük rá a falra a mintát, rajzoljuk meg a körvonalakat és már foghatunk is festeni.

A festéshez, én fehér diszperzit festéket szoktam használni, amit színezőpasztával színezek. Egyes színeket magam kavarok ki egyszer használatos műanyag poharakban.
A mintát kétszer is lefestem, hogy a színek élénkek és tartósak maradjanak.

... és ennyi, dióhéjban. Ugye, hogy nem olyan nagy dolog. Csak egy kis elszántság kell hozzá, ha már nekifogtál, egyik ecsetvonás követi a másikat :) és kész is vagy. Ha menetközben veszítenél a lelkesedésből, csak gondolj a jutalomra: a csillogó szemekre és a sok meleg, puha, finom babapuszira. :)


Az első munkám, a gyerekeim szobája... aztán jött a többi
Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...